Min nya lila touch mobil:)


Min helg:):)

Hej alla gullungar förlåt för dålig uppdatering. Gjort en del, har inte orkat och knappt haft tid att skriva. Jag kan berätta lite kort om vad jag gjorde under helgen.

Fredags: Gick till la isla med min älsk Gaby. Mötte mina kusiner Katherin, Nathalie och deras vän som fyllde år. Vi hade verkligen jätte roligt. Vi dansade hela natten lång, vi skakade loss. Kännde mig lite smalare efter att vi gick därifrån haha. Där träffade vi på lite folk Fernando, Lali, Anthony och Valle. Även Cecilio, galna Danne, gabbe och några till. Jag tyckte det var värt att gå. Vi som tvekade i början speciellt Gaby:P Kvällen slutade med att Gaby sov hos mig, mysigt det var så varmt i sängen:) Jag brukar alltid frysa:$

 

Lördags: Började långa dagen med att gå upp tidigt efter att ha sovit endast 4 timmar. Upp till jobbet, började 11 och slutade 15. Ville bara sova. Men men fick ta smällen efter festandet.
Så fort jag slutade åkte jag till skärholmen och köpte present till min vän Omar som firades. Efter det åkte jag hem direkt. Myste lite med familjen, min syster och hennes barn. Efter det in i duschen och göra mig i ordning direkt efter, Omar ringde mig och ba "Jannina när kommer du, vi ska äta. Det är bara dig vi väntar på" Jag fick stress haha. Åkte dit i blött hår och tog med mig min platttong. Där var några gamla klass kompisar och min vän omar. Efter middagen Drack vi vin och umgicks. Jag fick fixa mig där eftersom jag inte hann göra det hemma. Jag träffade även Omars vän Jousef som är en stor bloggare. Han var så himla trevlig:)
Efter Allt gick vi ut till slut. Vi gick till Grodan och hade super rolligt. Men jag hade lite ont i fötterna i mina stora klackar:( Vill man vara fin så får man lida pin!

Jag träffade Taarek sen i slussen. Vi ville hitta på något men det fanns inget, dessutom var det sent.









Söndags: Sov, jobbade, kom hem och sov igen. Tråkigt var helt död!
 
Måndag/igår: Praktik start igen i 3 veckor. Äntligen få träffa alla underbara barn. Det ligger så nära det känns jätte bra. Går hem varje rast ju:) Efter praktiken så åkte jag och jobba. På jobbet var det jätte lugnt så det känndes knappt. Pappa kom och hämta mig direkt efter att jag slutat. Senare efter att jag kommit hem så tittade jga på sista avsnittet av Angeles de Estella. Tråkigt att den är slut.

Tisdag: Antecknade förfullt på praktiken. för min uppgift för denna vecka. Måste skriva upp det jag reagerar på vad, hur och varför. När det gäller olika situationer på förskolan. Jag skrev om igår och idag.

Jag har varit hemma nu hela dagen och bara tagit det lugnt. Men snart ska jag möta min snygga kusin Carmen. Jag ska följa med henne och titta på thaiboxning för tjejer i Tullinge. Bra! jag ska passa på och gå till affären för att köpa det jag behöver. Vet ni vad, det är min lingon vecka:( Nu ska jag lägga upp lite bilder och sedan fixa upp mig lite gran. Puss!







Fredag

Hej alla glada!:D Äntligen fredag eller hur!! Jag ska ha prov snart om Hälsopedagogik. Lärt mig en del och nu är det dags. Det var inte så mycket att läsa på utan det var mest det vi gjort under lektionerna. Jag hoppas det går bra.

Dagens planer?  Ingenaning. Hem efter skolan är hemma cirka 17 idag. Jag jobbar imorgon kl 11 så jag tror inte jag ska göra mycket idag. Men på lördag fyller min killkompis Omar år. ska hem till honom och äta middag och sen ska vi ut. Vet inte exkat vilken klubb vi ska till men vi ska ha sjukt roligt! Han är snart en stor pojke:)




Torsdag

Sitter i skolan och har rast, det finns inte så mycket att göra. Vi hade en lektion om sömn, jag höll på att somna och tänkte hur skönt det hade varit att lega i min säng. Jag sover ganska dåligt på dagarna och det är bokstavligen Dåligt!

Under lunch rasten spelade jag och eda Mario. Jag blir hel dum av de där spelet men jag tröttnar aldrig. Men helt ärligt så blir jag helt stressad, stel i kroppen och säger en massa fula ord när jag förlorar haha.

Klicka här för att spela ni med:)







Idaaaaaa




Musica que toca




Nu kan man äntligen vara lugn när mami&papi är hemma igen!

Mina föräldrar kom äntligen hem igår natt. Äntligen fick jag en kram av de som jag längtade efter så mycket. Nu kan man äntligen vara lugn och säker på att inget händer dem här. Dem är fortfarande lite rädda, dem kan få för sig att det skakar pga en viss ljud. Men det borde gå över med tiden. Mamma berättade hur hemsk situationen är i Chile. Vi som inte ens har upplevt det de upplevt kan inte ens tänka oss hur hemskt det är. Bara själva tanken om en jordbävning är ju hemsk. Tänk att vara där usch.

Vi hade ju planerat att resa till Chile i December. Men Nu vill inte mamma och pappa åka. Så jag tror inte det blir någon Chile i år. Men jag vill verkligen åka men blir ändå lite rädd. Saknar Chile. Dem kanske ändrar sig sen. det finns ändå saker att sköta i Chile som man bara inte kan lämna sådär.

Men det vikstigaste just nu är att de äntligen är tillbaka. De hämtade en massa små saker till mig hihi så himla söta. Jag fick mina favorit parfymer som bara finns i Chile Simons' baby parfym, jag fick i både lila och rosa. Och självklart den goda krämen till parfymen med härliga doften i den största storleken:) Jag fick även en speciell kräm som inte ens existerar här i Sverige den heter "Crema de Caracol" Det är en kräm som tar bort fläckar tex efter en finne. Ansiktet blir helt fin och man behöver ingen brunkräm eller något liknande. Efter 15 dagar ser man resultaten, så välkommen fina hud. Jag fick även två par örhängen och en armband, självklart en massa godis men dom la jag i skåpet (så alla kan ta) vill inte äta upp allt själv liksom haha.




                                     




Förlåter dig men glömmer inte

Igår dagen började med en varm kram och värme. Timmarna gick och sen hände något fruktansvärt som jag kommer ha svårt att glömma. Jag ska inte gå in på detaljer för det är inget roligt att veta. Det var en dålig händelse som utfördes av ilska. Inget värt att prata om ens. Men jag förstår folk kan göra fel ibland ingen är perfekt. Jag förlåter dig, men jag glömmer inte. Inget mer snack om det, det bara sitter i hjärnan. Trodde aldrig du skulle but you did it.

Jag gick hem till Stephanie efter och som alltid ska mina tjejer alltid få mig på bättre tankar och fånga ett leende från mig. Jag var med henne under kvällen och pratade en massor. Vi tittade även på dessperata husfruar haha den är så rolig. Jag mår alltid bra att vara med Steph, hon ger mig alltid så goda råd speciellt när jag är ledsen. Gaby nej jag glömmer dig du också, Gaby ringde mig direkt när jag bad henne ringa mig. Så himla söta ni lyssnar alltid!

Men folk som står en väldigt nära och som även älskar en kan också skadas..


Super glad

I lördags hade jag filmkväll tillsammans med min bror. Ingen utgång blev det efter som jag skulle upp tidigt nästa dag. Men jag hade ändå lust att göra något men ääh lika bra.
Jag ska ändå ut nästa helg då min killkompis Omar fyller år. Det blir först middag och sedan ut och festa. Han blir äntligen 18 år:D

I söndags jobbade jag till 18 en ganska skön arbetsdag. Det är så det är kul att jobba när det inte är "kaos". Efter jobbet träffade jag Taarek. Vi hade det bra och mysigt som alltid:) Det blev lite sent efter att vi tittade på real matchen. Så vi gick neråt till min buss men den kom aldrig och det var sista. Så himla dumt tysiskt att de åker innan på natten. Taarek pratade med sin pappa. Då kom han och körde hem mig:) Han var jätte trevlig!

Idag ska jag nog bara vara hemma. Hade tänkt städa en del för gissa vad?:) Mina föräldrar är ÄNTLIGEN TILLBAKA imorgon! Jag längtar!! Jag ska åka tillsammans med min bror och min mosters man till Arlanda imorgon vid 20:00. Jag är så himla glad för det, dem är värda allt på denna jord!



Gamla goda tider! Zoe, Nicole och jag:)


my day

Vilken lång dag jag hade idag. Men nu är jag äntligen hemma, eller jag kom faktiskt hem för ett bra tag sen. Jag gick hemifrån halv 8 i morse. Jag var i skolan hela dagen, efter skolan så åkte jag till jobbet och sluade 21:15. Bursa slutade en kvart innan mig men vi tog ändå samma buss.

Jag åkte hem till Carro en stund. Vi tog det lugnt där med några och drack lite. Det kändes ganska bra förutom att jag började bli trött ganska tidigt efter att jag kom. Men jag tog sista bussen hem som åkte 00.
Jag har verkligen saknat Carolina så mycket. Henne har jag kännt nästan hela mitt liv. Trivs så bra ihop med henne. Vi brukar inte ses så mycket pga att båda har ju saker att göra. Men kontakten bryter vi aldrig. Hon kanske ska börja jobba på mitt jobb, gud vad roligt det skulle vara! Hoppas hoppas! Vi har planerat resa tillsammans i sommar:)

Så fort jag kom hem så ville jag ringa till mina föräldrar men telefonen var inte på plats. Jag blev så sjukt irriterad och arg att jag fick tårar. Min bror visste inte vart den va. Ricky var den som använde den sist och han är inte ens hemma. Det påverkade mig så mycket bara för att jag så gärna vill prata med dem och när jag inte kan det, får jag panik! Jag brukar bli sur när jag inte får som jag vill.

Nu känner jag att jag måste sova. God natt:) Juste min Gaby är äntligen tillbaka från sin resa:D hihi glad för det, Älskar dig!!


Fredag

Känns som att jag har en lite stressig dag idag. Jag Brukar faktiskt uppleva ganska mycket stress. Men det är för att jag stressar mig själv. Juste nu är det skolan som gäller, har rast nu till 13:00. Men jag har min praktik uppgift jag måste skriva rent. Men jag kan ändå göra det hemma. Men jag ska nog se till att göra den i alla fall så jag slipper tänka på det över helgen.

Efter skolan ska jag åka direkt tull jobbet. Jag börjar 17:15, men det är bra. Jag behöver timmar. Det jag jobbar den här månaden är det jag kommer få i lön när jag är i Turkiet. Klart man måste ha pengar liksom. 

Vi får se vad som händer senare.

Jag funderar på platta mitt hår. Jag tog med mig det. Jag hann aldrig göra det i morse så jag slängde i den i hand väskan:) Klart man ska vara snygg i håret haha.

Imorgon är jag ledig helaaaa dagen, alltså jobbar inte, nähää. Men på söndag jobbar jävligt tidigt. Kan direkt inte göra så mycket på lördagen ändå.



Jordbävning i Chile igen:(



Jag orkar inge mer! Jag blir så himla deprimerad. Jag trodde allt började bli bra igen så hände det IGEN! Varför varför, varför?! Kan inte allting bara bli bra igen. Kan inte dem bara komma hem?! Jag behöver er, jag vill ha er här snälla kom hem!!:( Jag blir så rädd och orolig för min mamma och pappa. Dem har varit med om värsta grejen. Det gör så himla ont. Dessutom saknar jag dem enormt mycket. Jag känner mig så ensam utan er:(

Jag pratade med pappa och mamma sist igår. Dem mådde bra, dem skulle iväg och göra en massa saker. Jag blev så glad av att prata med dem. Gud vad jag ska krama dem när de kommer hem. Men idag när jag kom hem, så fort jag fick veta så ringde jag direkt. Inget svar! jävla skit:( Min bror hade tydligen pratat med mamma någon timma innan. Mamma kunde inte sluta gråta och var livrädd.












Vi åkte bil från....

skolan till södertälje station. Först började det med att vi inte hittade någon parkering till slut när vi hittade så gick vi till stationen. När vi kommer fram säger en man som jobbar på sl "det går inga tåg". Vi ba eh va? klart det måste gå tåg. Ja så var det dem var bara grovt försenade som vanligt. Så himla irriterande. Vi hade tänkt skippa trumkursen och gå en annan dag istället. Men till slut kom dumma tåget.

Vi hade så himla roligt på trumkursen:) Jag har glömt vad trumman heter men det är sån man dansar afrikansk dans till. Det var även lätt att lära sig. Det handlade bara om konsentration och hålla takten. Läraren var verkligen jätte duktig, jag tror han var svensk. Han sa att han hade varit lärare för det i 15 år. Kan förstå varför han var så duktig. Trevlig var han också:)

Kursen låg mitt i hötorget så lilla jag blev lite shopping sugen. Då gick jag och Eda och tittade på lita affärer. Jag köpte en svart tunika som är tajt, långarmad med u-ringning och knappar. Även en vit söt linne och häftiga leggings.

El amor, es todo lo que uno necesita para estar bien con uno mismo

El amor es bello pero aveces es doloroso y triste.
El amor es una cosa maravillosa y hermosa.
El amor te hace feliz, pero al mismo tiempo te hace llorar.

El amor es algo muy hermoso que nace de una mirada, se alimenta de comprensión y comunicación lo primordial para que crezca y perdure por mucho tiempo y si es posible para toda la vida




Trumkurs

God dag på er!
Är i skolan just nu. Vi hade en intressant lektion om hur man ska vara mot barn i speciella behov.
Efter lunch ska vi åka in till stan på en trumkurs. Vet inte precis vad för sorts trumma vi ska lära oss om men det blir kul. Vi brukar trumma på bänken i klassen så lärarna tyckte vi ska få gå på trumkurs haha.


Dagens funderingar

Shululu!!
Vilken härlig dag idag! Solen skenn idag igen, så bra man kan må. Lev lyckligt av bara sol hihi. Jag har haft en hel mysig dag idag. Mycket välmående kan jag säga om jag beskriver det lite kort.

Dagens funderingar
♥Dags att köpa en ny mobil kanske? Min lur brukar hacka lite ibland och den har fått en spricka på skärmen. Dessutom är den inte så fin.

♥Jag skulle vilja flytta till någon etta någonstans. Det har jag faktiskt råd med. Inte det att jag vill bort utan vill ha eget. Men skulle ändå bli ledsen av att lämna mamma och pappa. Men det skulle vara så skönt att ha sin egen lilla lägenhet.Kan redan tänka mig hur fint jag skulle ha det. But it is not time:( Måste gå klart skolan först vilket är snart men ändå. Sedan är det jobba som gäller och körkortet. Förhoppningsvis kommer jag ha min lilla etta när jag är 21 om allt blir som planerat.

♥Har funderingar över att resa till london. Det finns super billiga biljetter. Dessutom är det jätte billigt med kläder där och massor. Vill åka dit och shoppa sen komma tillbaka haha. Sen självklart se hur det är där borta. Ja tjejer kanske blir det London i sommar?


Nu ska jag sova underbara människor, God natt!


                                             Mina älsklingar som jag saknar så mycket!

                                                                  Lukas och Filip




Fastnat för denna låt


Älskar sol

Eda och jag idag i skolan. Solen var så varm och skön, men det sved i ögonen på oss haha.


Så får du mer glädje i vardagen

1. Motionera!
All motion ger dig känsla av välmående i kroppen. Du måste bara se till att vara igång längre än en halvtimme, för det är först då som effekten kommer.

Lyssna på musik
Bra musik skapar endorfiner son får dig att slappna av. Klassisk och instrumental musik är, enligt studier ofta bästa valet. Men det viktigaste är att det är musik som du tycker om. Forskarna har kommit fram till atten halvtimmes lyssnande kan lugna dig lika mycket som en valiumtablett.

Gå ut i solen
Solstrålar på bar hud känns härligt och en del av förklaringen är att även en mild irritation och påverkan på skinnet sätter igång endorfintillverkningen efter en halv timme. Ju mer sol, desto fler endorfiner frigörs i det centrala nervsystemet. Var uppmärksam på att solstrålar kan ge rynkor och cancer, så skydda dig med solkräm och njut av solen!

Skratta mer
Skratt och ett humoristiskt sinne minskar stress och fungerar om du känner dig spänd, inte bara psykiskt utan även fysiskt. Det är alltid bra att skratta i vardagen desutom lever man längre.

Fäll en tår
Ibland är det inte så långt mellan skratt och gråt. När du gråter av glädje, flyter endorfinerna ut i hjärnan i takt med att tårarna ger dig lyckokänsla. Samma mekanism sätter in när du gråter av smärta men då är funktionen att läka det mesta av smärtan.

Ha bra sex
Rent fysiskt är det viktigt eftersom det är sunt och väcker må bra-hormoner. För relationen är det bra eftersom intimiteten skapar en vi-känsla, en tolerans och gör så att man vågar utlämna sig åt varandra. Det blir en speciell känsla.

Ät god, mörk chocklad
En bit chocklad kan ge en kortvarigt lyckorus i hjärnan. Välj mörk chocklad så sänker du samtidigt blodtrycket.

Lär dig att meditera
Meditation ändrar hjärnan från att vara inställd på stress till att bli mer avslappnad och posetiv.

Få en god nattsömn
Att sova tungt och gott gör att du vaknar lyckligare. Produktionen av endorfin och melatoin stiger när vi sover.






Kryssningen

Nu är jag här igen efter att jag inte uppdaterat på nästan en vecka. Ni undrar säkert varför. Har återhämtat mig helt och gjort lite annat. Har inge heller haft så mycket tid. Jo sist så skulle jag på kryssning med massa folk. Det gick bra, ingenting gick snett:) Jag hade faktiskt jätte roligt. Kännde mig lite som en glädje spridare med hjälp av mitt skratt haha. Jag kan visa lite bilder. En bild har ju mer än 1000 ord. Dem kan nog säga mer än vad jag skriver.




En lång dag

Idag har det varit en riktigt lång dag för mig. Idag på praktiken kom Lena på besök. Jag berättade saga för barnen och gjorde lite teater samtidigt för dem. Lena, praktikanten och min handledare tittade också på vilket kändes jobbigt haha. Men jag körde min grej och barnen tyckte om det, de var det viktigaste.

Efter praktiken hade jag tandläkar besök, det gick bra. Jag hade fina tänder sa tandläkaren. Men han tog ändå bort lite tandsten men vilket var jätte lite. Han ville nog bara ha kvar mig där, han var lite små flörtig hela tiden haha. Men han var rolig:)

Jag mötte Gaby och Stephanie efter och åkte till stan. Sen mötte vi Claudia och Irene också. Vi tittade affärer lite fram och tillbaka. Jag köpte en skinnjacka och en väska:) väskan var faktiskt jätte billigt 149 kr bara. Och den hade kostat 399 innan. En väldigt bra köp! Jag behövde en lite större väska också.
Vi blev hungriga efter ett tag. Vi gick till donken, när vi beställde så skämde dem ut oss mig, Gaby och claudia. Vi skulle betala med kort men det gick inte. Han ba "Du har inte pengar" med en mörk röst. sådär framför alla. Då sa jag, det har jag visst? vet att jag har. Vi var tvugna att gå och ta ut pengar och betala kontant. Med flit gick jag till hans kassa igen så han skulle fatta att han gjort bort sig. Och att det är deras maskin som är trög. Jag vart så arg, men han bad om ursäkt. Bara för det när jag fick min Qp så sa jag att jag ville ha en nygjord (för det fanns redan några i skåp).

Sedan vid 18 var det dags för minnes stunden. Det var fullt med människor och alla var där för att stödja vårt land. Vad gulligt:) Det jag kan säga Fuersa Chile! vi stödjer er.
Jag träffade på en massa folk. Vilket var trevligt. Jag såg även en viss person som jag inte vill säga namnet på. Jag hade inte sett den personen på flera månader. Känndes lite konstigt på olika sätt. Men ändå skönt på ett annat sätt och ändå lite svårt. Men jag är stark!

Dagen slutade inte då. Jag åkte till dansen efteråt. Jag och Zoe dansade lite, vi pratade messt. Vi hade lite saker att prata om. så det var värt det. Jag fick veta en sak som inte gjorde mig glad. Men ingen idea att ens bry sig. Bara idioter som inte har några liv. Men en sak är jag i alla fall säker på. Det var skönt att träffa min vän Zoe. Äntligen, har saknat henne så!

Jag mötte tjejerna i stan igen och då åkte vi hem till stephanie. Där umgicks vi,pratade om massor, åt godis och vit chocklad. Alla har ju lov nu men inte vi i min skola, så Gaby och Claudia skulle sova hos Steph. Jag fick sedan sällskap hem av dem. Och nu ligger jag här.

Äntligen! Nu ska jag sova, skrivit en hel bok typ. Imorgon blir det en lång dag igen. Då blir det Kryssning! NICE:)



                                                          
                                                              Minnes stunden


Gabys outfits idag! haha



 


Minnes stund

Jag har rast just nu från praktiken ska ditt igen vid 10 i. Som sagt ska åka till stan idag ska träffa Gaby och stephanie. Men innan det måste jag göra en annan sak. Hoppas på att jag blir klar runt 15. Jag hade tänkt att vi ska titta affärer, hitta byxorna jag vill ha. Och sedan vid 17:30 gå till Chiles minnes stund i T-centralen. Jag ska ha med mig Chile flaggan och ljus.


Shopalcoholic

Efter praktiken idag blev det lite shopping för min del. Syftet var att jag skulle köpa två snygga byxor som kommit ut på hm. Dem fanns tyvär inte så det slutade med att jag köpte en massa annat. Var nära på köpa en jacka också men gjorde inte det. Ska vänta istället det kommer säkert komma en massa fina jackor när våren kommer. Jag slösade runt 600 kr men är ändå rätt nöjd med vad jag köpte. Jag måste sluta shoppa så mycket och spara mina pengar. Men det finns så fina saker överallt svårt att låta bli. Men byxorna måste jag ha. Ska möta Gaby och Steph imorgon efter praktiken. Vi ska  in till stan. Jag ska passa på att titta efter dem då. Detta inlägg får heta shopalcoholic som Taarek kallade mig idag haha.

Hade tänkt gå förbi plattan också. Alla chilenare ska samlas med Chiles flaggor och ha en tyst minut för att stödja Chile.



=(

Jag vet inte vad jag ska tro vad jag ska tänka. Är i en helt spänd situation vilket många andra också är. Jag vill prata med mamma och pappa:( Snälla kom hem. Jag saknar er så himla mycket. Jag vill ha er här. Det är svårt att förstå vad som har hänt. Snälla farfar låt oss höra något från dig:( Att skriva känns som min ända tröst.

Ber för alla dessa familjer som förlorat sitt hem, ber om att de ska få mat/vatten, låt folket må bra, ge dem syrka och tro. Låt oss få kontakta dem och ta hand om vårt land.



Söndag

Ganska mysig söndag. Jobbade vilket inte var så mysigt. Det tråkiga var att min chef slutade idag. Tony var verkligen en bra chef vill ha kvar honom. Men folk måste också gå vidare i livet. Det var roligt att jobba med honom. Micke har också slutat, nej inte micke. En jätte snäll arbetsledare. Vi ska tydligen få en kivnna till chef nej! ingen tjattig och gnällig tack!

Efter jobbet fick jag springa till bussen. Jag hann med den som tur. Jag åkte in till stan och möte min syster sedan mötte vi Ricky. Vi gick på en Kina restaurang och åt Buffe. Det var jätte gott! MMmm. Men tråkiga jag brukar inte äta så mycket men jag åt så mycke jag bara kunde haha. Ricky lyckades få i sig tre maträtter haha.

Min syster tog med sig Lukas (hennes son). Han har blivit lite större och är världens gulligaste bebis. Man kan inte sluta pussa på honom. Man vill näsan äta upp honom. Det var skönt att äntligen umgås med min syster lite mer. Hon har alltid fult upp med barnen så hon behöver verkligen komma ut lite och tänka lite mer på sig själv. Vi har bestämt att gå och titta på Alice i under landet i 3D. Inte när den kommer ut men någon dag nästan vecka. Har lite fullt upp med skolan och jobbet.